23 de febrer del 2015

Cultivem hortalisses a partir de les restes de verdura

A l’hivern hi ha una mica més d’espai a l’hort i el podem aprofitar per donar una segona oportunitat a moltes restes de verdura que normalment acaben al cubell de l’orgànic.

Amb un gest tant senzill com plantar el fust de l’api o un tros de patata estarem reduint residus orgànics i, de pas, després de unes quantes setmanes portarem a taula unes hortalisses ben fresques cultivades a casa.


Cebes, alls i porros si son frescos al moment de la compra encara tenen una miques d’arrels i són prou vitals com per tornar a brotar un cop postes a la terra. Pensem a les patates que sovint grillen soles si no es posa cap inhibidor!

Per totes aquestes verdures és suficient enterrar una mica la part amb les arrels després d’haver consumir normalment la part que es mengia. En pocs dies veureu com comencen a sortir les primeres fulles mentre a sota terra les petites arrels es fan sempre més grosses i vitals.

Però també podem aprofitar els fustos de les verdures de fulla verda, com manats d’espinacs, api, fonoll o algun enciam. En aquest cas després d’haver consumit les fulles enterrem el fust i esperem unes quantes setmanes abans de poder collir les nostres hortalisses.


No desconfieu si passen els dies i no veieu res, les primeres fulles triguen una mica a sortir, seguiu regant i aviat tindreu recompensa.

En tot cas el resultat no és del 100%, si veig que no surt res desenterro les restes vegetals que van a parar a la nostra compostadora de terrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada